Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

3 důvody, proč nemůžete zhubnout

Řeknete si, že budete zdravě jíst a začnete cvičit a těšíte se na viditelné změny a případně na úbytek kilogramů. Snažíte se svůj režim dodržovat, ale nic se neděje. Kila dolů nejdou, nebo jdou dolů chvíli, a pak se jejich úbytek zastaví. Proč? Důvodů může být celá řada

3 důvody, proč nemůžete zhubnout

Jíte s moc velkými rozestupy

Možná to zní paradoxně, ale skutečně to tak může být. I když při rapidním omezení jídla zpočátku budete hubnout, po čase se může váhový úbytek výrazně zpomalit. Nehledě na to, že se budete cítit unavení a vyčerpaní. Pokud ráno vynecháte snídani, v práci nemáte čas na svačinu a až později odpoledne si dáte oběd (byť zdravý), není to pro metabolismus úplně ideální. Velmi zjednodušeně řečeno si tělo začne z každého jídla šetřit na tzv. horší časy, protože si není jisté, kdy dostane další jídlo.

Jíte podle stejného schématu jako někdo jiný, kdo díky tomu svou váhu snížil

Nezapomeňte, že každý organismus funguje jinak. Pokud si od svého známého převezmete dietní doporučení, která mu přímo na míru vytvořil nutriční specialista, je možné, že pro vás tento typ stravování nebude ten nejlepší. Stejně tak tomu může být v případě, že si najdete nutriční doporučení na internetu. Pokud si nejste v této oblasti jistí, je lepší se obrátit na odborníka.

Málo spíte

Pokud trpíte nedostatkem spánku, zvyšuje se vám v těle hladina hormonu, který je mimo jiné odpovědný za pocit hladu. Kvůli tomu můžete přes den sníst víc kalorií, než jste původně zamýšleli. Nehledě na to, že unavený organismus může dle některých výzkumů upravit svůj energetický režim a při nedostatku spánku se sníží výdej kalorií. 

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.