Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Po onemocnění virem SARS-CoV-2 až dvouletá imunita, myslí si vědci

Po prodělaném onemocnění koronavirem se vyvinou protilátky až na dva roky, tvrdí odborníci pro výzkum infekce z Helmholtzova centra v Německu.

S tímto názorem se ztotožňuje také prezident Německé imunologické společnosti Thomas Kamdart a hlavní český epidemiolog Roman Prymula. [i]

I díky těmto tvrzením přikročila nyní česká vláda k postupnému uvolňování omezení. Otevírají se některé obchody a také sportovní areály určené pro individuální sporty.

Nákazou by měla řízeně projít neriziková skupina lidí, u kterých lze předpokládat, že onemocnění bude mít mírný průběh. Tedy zejména mladí a zdraví lidé bez chronických onemocnění. Na tomto řízeném promoření obyvatelstva se však mnozí neshodnou a upozorňují na možné fatální následky a nekontrolovatelný průběh, ze kterého není cesty zpět.

Z uváděných statistik je v dnešních dnech prokázána nákaza zhruba u pěti tisíc lidí. Toto číslo ale může být mnohem větší, neboť u většiny zasažených nemuselo dojít ke zhoršení zdravotního stavu a mnozí jedinci nemuseli díky dobré imunitě nákazu ani zaznamenat. Proto bude nyní docházet k testování vybrané skupiny 17 tisíc obyvatel na přítomnost protilátek a tím k určení odhadu reálné promořenosti populace koronavirem. Z těchto dat bude následně možné určit, v jaké míře je společnost zasažena a zda je dostatečně imunní proti novému viru SARS-CoV-2. Matematické propočty odborníků tvrdí, že k dosažení plošné imunity je potřeba zamořit 60 až 70% celé populace.

Máte-li podezření, že jste onemocnění prodělali nebo se jen chcete ujistit o stavu Vašich aktuálních protilátek na koronavirus, můžete se už nyní nechat otestovat v projektu péče o zdraví Nextlife.

https://www.nextlifeapp.cz/balicky/jsem-proti-onemocneni-covid-19-jiz-imunni

 


 

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.