Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Projekt NextLife pomáhá s aktuálně jednou z mála účinných léčebných metod onemocnění COVID-19

V současné době se ukazuje, že jednou z mála funkčních léčebných metod onemocnění COVID-19, která se začíná zavádět do praxe, je využívání krevní plazmy vyléčených pacientů.

Tato metoda, je známa lékařům již více jak sto let, byla nasazena např. v průběhu pandemie španělské chřipky v 1918, v nedávné době také v rámci boje s onemocněním Ebola nebo s koronaviry typu SARS a MERS. 

Podstatou této léčby je využití skutečnosti, že pacienti, kteří onemocnění úspěšně překonali, si ve svém těle vytvořili účinné protilátky, které zamezí viru v dalším působení v těle pacienta a postupně dojde k jeho vyléčení. Tyto protilátky je pak možné ve formě krevní plazmy aplikovat pacientům, u kterých má onemocnění závažný průběh, a zajistit jim tak imunitu pro přechodné období, než si začnou vytvářet vlastní protilátky. Tato metoda již byla v České republice experimentálně použita s úspěšnými výsledky. 

Jak plyne z výše uvedeného popisu, je pro větší využívání této metody, potřeba získat co nejvíce dárců krevní plazmy, mezi úspěšně vyléčenými pacienty, a to i mezi těmi, kteří onemocnění prodělali bez příznaků. 

Projekt na oslovení těchto potenciálních dárců aktuálně spouští Ústřední vojenská nemocnice, v rámci svého Oddělení hematologie a krevní transfuze, které vede primář plk. MUDr. Miloš Bohoněk. 

Zároveň naše platforma NextLife úspěšně nabízí české veřejnosti možnost vyšetření na přítomnost protilátek v těle. Vyšetření pro nás realizuje partnerská laboratoř NL – BioLAB s.r.o. ze skupiny NextClinics Czech. 

Za těchto okolností jsme se rozhodli navázat spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí a to ve formě oslovení těch uživatelů platformy, kteří prodělali onemocnění COVID, a kteří mohou být vhodnými dárci krevní plazmy, zda by se nechtěli zúčastnit projektu ÚVN a tímto způsobem pomoci svým vážně nemocným spoluobčanům. 

V konečném důsledku naše řešení NextLife přispěje k zvýšení množství odebrané plazmy a následně k úspěšné léčbě pacientů se závažným průběhem onemocnění, včetně záchrany jejich životů. 

V případě Vašeho rozhodnutí být prospěšný druhým Vás poprosíme o reakci na mrazova.maria@uvn.cz, na telefonní číslo 727 943 854 nebo 607 803 775. Všem mnohokrát děkujeme!

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.