Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

3 populární ale hodně kontroverzní diety

Spousta lidí se vytrvale odmítá smířit s tím, že neexistuje žádná zázračná a rychlá dieta, která jim během pár týdnů a ideálně i dní zajistí skvěle a zdravě vyhlížející postavu. Důkazem je i obliba mnoha diet, které i při použití takzvaného selského rozumu, musí každý zhodnotit jako nesmyslné. A proto lidé po litrech konzumují různé tukožroutské polévky, objednávají si zázračné hubnoucí nápoje v prášku nebo se snaží vyhýbat určitým druhům potravin.

3 populární ale hodně kontroverzní diety

Tukožroutská polévka

Při dodržování drastických, nevhodných nebo ryze nezdravých diet sice dotyčný může poměrně rychle zhubnout, obvykle se po návratu k normálnímu typu stravování následně dostaví takzvaný jo-jo efekt. A přiznejme si – jíst celý život jen zeleninovou polévku prostě a jednoduše nejde. Z dlouhodobého hlediska je tak dieta, která spočívá v konzumaci takzvané tukožroutské polévky, naprosto nevhodná.

Atkinsonova dieta

Jedna z kontroverzních diet, která je stále oblíbená. Spočívá v drastickém omezení sacharidů, naopak umožňuje jíst neomezené množství masa (včetně tučného), mléčných výrobků nebo vajec. Nevýhodou je nízké množství zkonzumovaného ovoce a zeleniny. Nadměrný přísun bílkovin může navíc zatěžovat ledviny a játra. Dlouhodobě je tato dieta rozhodně nevhodná. Lidem se zdravotními problémy ovšem může uškodit i v kratším časovém období.

Dieta podle krevních skupin

Další z diet, která byla svého času hodně oblíbená. Co je jejím principem? Jednotlivé krevní skupiny mají přesně definované potraviny, které danému člověku prospívají, a potraviny, které mu naopak škodí. I v jejím případě ale mnozí upozorňují na zdravotní rizika plynoucí z toho, že při jejím dodržování vám mohou chybět některé živiny. Řada lidí se také striktně drží jen takzvaně povolených potravin, ale už neřeší jejich kalorickou hodnotu nebo zdravotní přínos. Přeci jenom – pokud má někdo doporučeno jíst ryby, je rozdíl v tom, zda si dá smažené rybí prsty nebo pečeného pstruha. 

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.