Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

CrossFit – Jak sen z garáže v Santa Cruz dobyl celý svět

CrossFit se považuje za relativně nový druh cvičení. Jeho autor by se však se slůvkem „cvičení“ spokojil jen těžko. Už je tomu skoro dvacet let, co Greg Glassman představil světu svůj styl trénování, kterým se tak trochu vysmívá zbytku fitness světa. Soudě podle jeho neustále přibývajících stoupenců se mu skvěle daří.

CrossFit – Jak sen z garáže v Santa Cruz dobyl celý svět

CrossFit by se dal popsat jako kondiční cvičení propojující vzpírání, gymnastiku a různá aerobní cvičení. Jde to ale říct i přímočaře a popsat CrossFit jako skvělý způsob, jak ze svého těla neustále ždímat co nejvíc a soustavně tak posouvat hranice svých možností. Filozofie CrossFitu si totiž za cíl neklade nic menšího než připravit vás v podstatě na všechno. Fyzicky i psychicky.

Je to jedna velká výzva

Grega Glassmana – bývalého gymnastu a „stvořitele“ CrossFitu – v 70. letech zaujalo, že jen hrstka jeho přátel dokáže excelovat ve více sportovních disciplínách. Začal proto pracovat na komplexním cvičebním plánu, aby ve své kalifornské garáži zanedlouho uskutečnil první trénink CrossFitu.

Svůj styl trénování Glassman zdokonaloval ještě mnoho let, než ho začátkem milénia představil světu. Čím je ale CrossFit pro statisíce lidí na celém světě tak zajímavý, když vlastně sám o sobě nepřináší žádnou novou cvičební techniku? Promyšlenou filozofií, která nade vše staví všestrannou fyzickou, ale i psychickou přípravu.

Hodiny strávené na běžeckém pásu možná pomohou vypotit dostatečné množství kalorií, rozhodně vás však nedokážou připravit na žádnou z překážek postavených do vaší cesty životem samotným. Právě tady Greg Glassman přichází se způsobem, jak si výzvy servírovat jednu po druhé na každém z tréninků CrossFitu a nenechat se už nikdy a ničím rozházet. To se určitě hodí i do života mimo tělocvičnu.

Další články na podobné téma:

Fitness trendy v roce 2016

Znáte posilovnu, která se vám vejde do kapsy?

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.