Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Fitness trendy v roce 2016

Světové fitness trendy se mění každým rokem. Pravidelně je už 10 let mapuje studie publikovaná American College of Sports Medicine (vysokou školou sportovní medicíny). Podívejte se, jakým směrem se zdravý pohyb ubírá.

Fitness trendy v roce 2016

10. místo: Jóga

Starověké cvičení těla i mysli je v poslední době stále na vzestupu. Jóga se cvičí na různých místech a má mnoho forem, ovšem pokaždé zaujme svou promyšlenou komplexností. Právě tu ale lidé hojně vyhledávají i u ostatních forem cvičení ve fitness centrech.

9. místo: Cvičení na regulaci váhy

Jednou z nejlepších taktik v boji s nadváhou je pravidelný trénink pod odborným vedením se zaměřením na redukci váhy. Přestože je obezita problém spíš posledních let, těší se cvičení tohoto typu oblíbenosti už léta.

8. místo: Cvičení pro seniory

Je jen otázka času, kdy fitness trenéři naplno využijí potenciál této rozrůstající se věkové skupiny. Seniorů nejenže přibývá, mají teď na stáří i větší finanční zabezpečení a není jim lhostejné jejich tělo. Objevuje se víc a víc těch, kteří se nebrání peníze moudře investovat – do svého zdraví.

7. místo: Funkční trénink

Funkční trénink je definovaný jako využívání síly k vylepšení rovnováhy, koordinace, energie a výdrže. Ve výsledku jde jen o chytře využité pohyby a zaměstnání svalových skupin celého těla. Některé nejspíš nevědomky sami děláte o víkendu při práci na zahradě, jiné vědomě pod vedením trenéra na speciální lekci.

6. místo: Osobní trénink

S přibývajícím počtem osobních trenérů se soukromé tréninky konkrétních sportovních disciplín stávají finančně dostupnější pro všechny vrstvy společnosti. Osobní trenéři svým klientům pomáhají v dosažení cílů, jako je účast na amatérských kláních v různých sportovních disciplínách nebo zlepšení času při běžeckých závodech, nejen tvrdou dřinou, ale celkovou optimalizací každodenní rutiny.

5. místo: Vzdělaní a zkušení fitness trenéři

V dnešní době se lidé svým zdravím zabývají víc než kdy předtím. A jelikož vysoká poptávka zvedá nabídku, mnoho trenérů se vzdělává dál, aby narůstajícím nárokům klientů nabídli komplexní pomoc od naplánování jídelníčku přes samotné cvičení po změnu životního stylu.

4. místo: Silový trénink pod vedením trenéra

Práce s těžkým závažím, ať už se strojem, nebo jen s činkami, je hlavním pilířem snad všech posiloven. Kolikrát se nadšenci do tvarování a narůstání svalů zblázní natolik, že nedělají nic jiného, zapomínají na doplňující trénink, a pak trpí svalovou dysbalancí. Kdo se poučil, chce mít nad sebou dohled.

3. místo: Vysoce intenzivní intervalový trénink (HIIT)

Tím se myslí například kruhové tréninky nebo crossfit – namísto zvedání železa intenzivní práce s vlastním tělem. Relativně nový druh cvičení, který představuje pořádnou nálož během krátkých intervalů a pomáhá zvýšit fyzické možnosti člověka po všech směrech.

2. místo: Trénink s vlastní vahou

Snad nejstarší druh cvičení. Vaše tělo si samo vytyčí hranice, načež je s dostatečnou výdrží zase samo sune dál. Část aktivně sportující veřejnosti se nyní vrací k těmto sportovním základům a objevuje jejich efektivitu.

1. místo: Cvičební technologie

Apple Watch, Fitbit, krokoměry, kardiometry… Technologie je na vzestupu a jinak tomu není ani v oblasti fitness. Jistě každý aspoň znáte někoho, kdo si na svém smartphonu pravidelně měří uběhnuté kilometry, srdeční tep a spálené kalorie. Malinké přístroje naše cvičení posouvají ještě dál.

Cvičili jste letos na maximum? A jak se cítíte na příští rok? Zanedlouho nás čekají novoroční předsevzetí, tak si zatím můžete z uvedeného žebříčku vybrat, ke kterému směru se v roce 2017 přidáte.

Další články na podobné téma

Co bychom měli vědět, než začneme posilovat

Nemáte rádi posilovnu? Nevadí!

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.