Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Jak na to, aby se váš domov stal oázou klidu a relaxace?

V dnešní době plné spěchu a stresu je důležité mít aspoň doma oázu klidu. Pokud budete usínat s rozepsaným pracovním emailem na peřině, pak vás asi neuklidní ani sebelépe zařízená ložnice. Pár interiérových tipů pro uklidnění se hodí i pro ty, kdo si práci berou do postele. I když právě do ložnice byste si pracovní záležitosti nosit neměli.

Jak na to, aby se váš domov stal oázou klidu a relaxace?

Barvy

Každý z nás má některé barvy raději a jiné méně. Vaše oblíbená barva použitá třeba v ložnici vás ale doma vůbec těšit a uklidňovat nemusí, dokonce naopak. K takovým barvám patří například červená. Je to barva, která většinu lidí stimuluje, a proto se nehodí do míst, kde chcete v klidu odpočívat. Na velkých plochách dokonce červená může působit až agresivně.

Barva, která obecně navozuje pocit klidu, je zelená. Tato barva navíc může působit relaxačně na lidský zrak. Uklidňující barvou je také modrá, do ložnice se hodí spíš její světlejší odstíny, protože tmavě modrá může na někoho působit tísnivě.

Feng-šuej

Další způsob, jak si v bytě vytvořit uklidňující prostředí, může být tradiční čínské učení feng-šuej. Velký důraz kladou zastánci zařízení bytu dle tohoto principu na ložnici. A to mimo jiné proto, že zde trávíme velké množství času a čerpáme zde během spánku novou energii.

V ložnici bychom měli mít pocit bezpečí, a proto se doporučuje mít jí neprůchozí. Postel by neměla stát přímo proti dveřím a její čelo by mělo být opřeno o pevnou plochu. Postel by měla být přístupná z obou stran a neměl by nad ní viset těžký lustr ani by bezprostředně nad ní neměly být těžké trámy. Pokud máte ložnici v podkroví, čelo postele není vhodné mít pod snižujícím se stropem. 

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.