Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Jak se obléct na kolo v chladných měsících

Máte rádi cyklistiku? Pak si dost možná v tomto období naplno užíváte každý den, kdy povětrnostní podmínky povolí vyjet. Kolo ale ani náhodou nemusíte na zimu uklízet do sklepa, zvlášť když u nás nebývají zimy většinou moc tvrdé. Nebojte se a vyjeďte i v chladném podzimu nebo v zimě. Krajina je neméně působivá a cyklostezky prázdnější :)

Jak se obléct na kolo v chladných měsících

Důležité samozřejmě je, abyste na kole neprochladli. Pojďme se tedy podívat, co by ve vaší zimní cyklovýbavě nemělo chybět. Vezmeme to systematicky odshora dolů.

Hlava

Cyklistická přilba sama o sobě moc nezahřeje. Uvidíte, o kolik se budete cítit komfortněji, když si pod přilbu vezmete funkční čepici nebo šátek. V případě, že teploty klesnou k nule nebo dokonce pod bod mrazu, doporučujeme si na hlavu vzít přiléhavou kuklu z funkčního materiálu.

Horní část těla

Na kole samozřejmě pracují hlavně nohy, takže celou horní část těla musíte velmi dobře zabezpečit proti prochladnutí. Ideální je obléci se do tří vrstev. Na tělo si vezměte funkční prádlo, přes něj cyklistický dres (ideálně s dlouhými rukávy) a navrch bundu. Při teplotách okolo 10 stupňů vám bude stačit ještě lehká větrovka, ve větší zimě samozřejmě sáhněte po teplejším vybavení.

Důležité je, aby všechny vrstvy byly z funkčního materiálu. Bavlna totiž jen nasaje pot, ale nikam ho neodvede. V případě krátké pauzy nebo při sjezdu pak velmi snadno prochladnete. Samozřejmostí jsou také cyklistické rukavice, které vám zakryjí prsty.

Dolní končetiny

I když jsou vaše nohy během výletu stále v permanenci, určitě v chladnějších dnech schovejte lýtka a kolena. Někteří (i profesionální) cyklisté si zahalují dolní končetiny už při teplotách pod 15 stupňů. Pokud máte v plánu jezdit i v mrazivých měsících, doporučujeme sáhnout po speciálních zimních kalhotách nebo návlecích. S výběrem vám určitě pomůžou v každé dobré cykloprodejně. Velmi častou začátečnickou chybou je podcenění ponožek a následné prochladnutí nohou. Ponožky by opět měly být z funkčního materiálu.

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.