Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Jaký vliv má ionizace vzduchu na náš život?

Přemýšleli jste někdy o tom, proč se vám tak příjemně dýchá u moře, na horách nebo brzy ráno v lese? Je to tím, že vzduch právě na těchto místech obsahuje největší možné množství záporných iontů neboli aniontů. A je prokázáno, že míra koncentrace aniontů ovlivňuje náš psychický i fyzický stav.

Jaký vliv má ionizace vzduchu na náš život?

Elektroiontové mikroklima v přírodě, kde je vysoká vlhkost vzduchu, obsahuje průměrně 50 000 aniontů na m3. Ve městech se toto číslo rapidně snižuje. Elektronické přístroje, smog, cigaretový kouř, to všechno způsobuje úbytek záporně nabitých iontů v ovzduší. Čím více je ovzduší znečištěno zmíněnými faktory, tím více lehkých, záporných iontů žádoucích pro člověka se mění na střední a těžké, kladné ionty.

To způsobuje mimo jiné únavu, pocit „vydýchaného“ vzduchu, u citlivých jedinců mohou přicházet bolesti hlavy a poruchy spánku. Rozdíl mezi vzduchem plným záporných iontů a vzduchem úplně bez nich lze přirovnat k rozdílu mezi sladkým pečivem s minimem vitaminů a čerstvou zeleninou, která jich má spousty. Proto se doporučuje vzduch v místnosti ionizovat.

Umělá ionizace

V České republice neexistují normy na koncentrace záporných iontů v ovzduší. Nemůžeme tedy říci, kolik přesně iontů v m3 bychom měli mít doma. Rozhodně ale platí, že čím víc jich bude, tím lépe. Vzduch můžeme doma ionizovat pomocí takzvaných ionizátorů, laicky řečeno čističek vzduchu se zabudovanou ionizační složkou. Nejmodernější přístroje jsou konstruovány tak, aby se kladné ionty ihned zachytily a ovzduší se obohatilo pouze o ionty záporné, z hlediska biologického působení na člověka potřebné a žádoucí.

 

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.