Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Nemáte rádi posilovnu? Nevadí!

Mít dobře posílené celé tělo je nesmírně důležité nejen pro sportovní výkony, ale samozřejmě i pro zdraví jako takové. Možná se to nezdá, ale i běžci nebo cyklisté potřebují k lepším výkonům a k předcházení zranění dobře posílený trup těla nebo ruce. Pokud vám ale vadí chození do posilovny a zvedání činek, máme pro vás řešení – posilujte jen s vlastní vahou.

Nemáte rádi posilovnu? Nevadí!

I v oblasti fitness se lidé vrací k osvědčeným základům, a proto se stále populárnější stává (zaslouženě) posilování s vlastní vahou. Velké množství lékařů zásadně nedoporučuje cvičení s těžšími břemeny dospívajícím, může mít totiž vliv na vývoj těla a dokonce se podílet na zastavení růstu. Přílišná zátěž ale má na svědomí nejedno zranění i u dospělých sportovců.

Nejen pro mladistvé je proto ideální formou posilování cvičení s vlastní vahou. I proto nyní získávají velkou popularitu kruhové tréninky nebo TRX cvičení. Pravidelnou dávku cviků s vlastní vahou si ale můžete dát ráno před odchodem do práce nebo třeba v pauze při večerním klusání. Při cvičení s vlastní vahou jste zkrátka osvobozeni od místa zvaného posilovna.

Základní pravidlo: kompenzace

I při cvičení s vlastní vahou je nutné myslet na kompenzaci, aby bylo vaše tělo posílené v rovnováze. Zjednodušeně řečeno byste na každou sérii cviků zaměřenou na břišní svalstvo měli zařadit jednu posilující svalstvo zádové. Posilovacích cviků je nepřeberné množství, určitě nemusíte zůstat u obligátních dřepů, kliků, sklapovaček a shybů, které znáte ještě ze školních let. Pokud jste úplný začátečník, určitě doporučujeme zajít aspoň párkrát třeba na kruhový trénink vedený profesionálním trenérem, který vám určitě vaši škálu cviků rozšíří a také vám vysvětlí, jak tyto cviky správně provádět. Případně najdete celou řadu cvičebních programů od renomovaných fitness trenérů i na internetu.

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.