Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Nemůžete se v práci soustředit? Projděte se

Máte sedavé zaměstnání? Zkuste každou hodinu vstát a projít se. Stačí údajně pět minut a zlepší se vám nálada, myšlení i pozornost, tvrdí nová studie.

Nemůžete se v práci soustředit? Projděte se

Že dlouhodobé sezení bez přestávek má negativní dopad na lidské tělo, není nic nového. Lidé, kteří tráví na židli víc než osm hodin denně, trpí bolestmi zad a hlavy, cukrovkou nebo obezitou mnohem častěji než ti, kteří pracovní dobu tráví v pohybu.

Osm prosezených hodin za počítačem ovšem představuje běžný pracovní den stále většího množství lidí. V kancelářích se začínají objevovat pracovní místa na stání, zaměstnavatelé pořizují různé cvičební pomůcky, ale vědci z univerzity v Coloradu přišli s jednodušším řešením.

Nejlepší rozvrh pracovní doby podle této studie zní: na každou hodinu práce pět minut chůze. Jedno kam, klidně pro kávu nebo čaj. Alespoň těch pět minut.

Zajímavé je, co takový postup udělá s naší efektivitou. Vědci se samozřejmě obávali, že fyzická aktivita v kanceláři povede k větší únavě a rozptýlení. Ukázalo se však, že pravidelná pětiminutovka pracovitost naopak podporuje.

Až si tedy příště půjdete do kuchyňky pro kávu, skočte si pro ni radši do kavárny za roh. Budete se pak lépe soustředit na pracovní úkoly a pravidelná (aspoň minimální) fyzická aktivita během každé hodiny sedavého zaměstnání prospěje vašemu zdraví. 

Další články na podobné téma

Zdravé vychytávky do kanceláře

Sportem k lepší mozkové aktivitě

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.