Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Pilates je sto let prověřená cvičební metoda a stále funguje

Joseph Pilates vyvinul na začátku 20. století cvičební metodu, kterou dnes používají miliony lidí po celém světě. Dnes populární pilates se původně jmenoval kontrologie a jako zdravotní cvičení ho využívaly zejména baletky a další tanečníci.

Pilates je sto let prověřená cvičební metoda a stále funguje

Baletky si pilates oblíbily hlavně proto, že z jejich postavy neudělá svalnatou horu masa. Protahování naopak činí končetiny opticky delší – ostatně jako balet samotný. Pilates ale není pouze kombinace protahování a posilování s vlastní vahou. Roli v něm hrají důmyslné stroje napomáhající naprosté soustředěnosti.

Joseph Pilates byl jeden z prvních multi-taskerů. Dobře věděl, že mysl lze využít, aby kontrolovala a řídila svaly, že i při pohybu je prostě potřeba maximálně se soustředit. Díky tomu dokázal vyvinout perfektní způsob posílení celého těla a zároveň vnitřního stabilizačního systému. Zásadní je nepřestat se u cvičení vnímat od hlavy až k patě. Musíte neustále hlídat, zda máte vypnutou hruď, správně držíte ramena, neprohýbáte se v bedrech, zda jsou vaše nohy dostatečně protažené nebo zda cítíte všechny svaly, které byste právě měli zapojovat...

Pokud na pilates půjdete, je důležité mít na sobě nejen pohodlné, ale taky upnuté oblečení. Lektor hodiny totiž potřebuje vidět, zda zapojujete požadované svaly, a to je vidět nejlépe v legínách a vypasovaném tričku.

Pokud se zajímáte o cvičení, které vyžaduje kromě fyzického výkonu také soustředění, mohla by vás bavit jóga

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.