Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Připravte se na léto- zásobte se přírodním betakarotenem

Po dlouhé zimě a dnešních horkých dnech se nám pomalu blíží čas dovolených.

Doba opalování, koupání a samozřejmě doba nadměrného vystavování se nebezpečnému UV záření. Touha mnohých z nás po bronzové pokožce často převyšuje nad péčí, kterou si vyžaduje náš největší orgán, naše kůže.

Rad, jak se správně starat o naši pokožku a jak se opalovat již bylo řečeno spousty. Od správného opalování až po užití vhodných opalovacích kosmetických krémů s patřičným UV faktorem.

Ptáte se tedy, jakým způsobem můžeme ještě pomoci a ochránit naši pleť?

Jedna z mnoha přírodních látek, která napomáhá dobře vyživené pokožce, její pružnosti a její výživě hlavně zevnitř je betakaroten.

Nejznámější vitamín z rodu karotenoidů, je antioxidant s provitamínem A obsažený zejména v mrkvi. Dále ho pak můžeme nalézt v batátech, špenátu, melounu, ale i meruňkách aj.

Díky pravidelnému příjmu těchto potravin v naší stravě dopřejeme kůži hydrataci a potřebnou sílu pro její obnovu a regeneraci. Vitamín A je nezbytný pro obnovu epitelových tkání, podporuje a prodlužuje zhnědnutí pokožky a zmírňuje reakce pokožky na sluneční záření. Tento významný karotenoid napomáhá předcházet např. úpalu, i vzniku pigmentových skvrn a jiných onemocnění.

Betakaroten má nejen příznivý vliv na zdravou funkci kůže, ale i na naši imunitu. Pomáhá předcházet například rakovině slinivky, nebo kardiovaskulárním onemocněním.

Jak často jíst mrkev, abychom z ní vytěžili maximum?

Základem je konzumace vyvážené stravy, obsahující dostatek ovoce a zeleniny. Karotenoidy jsou pak vstřebávány v zcela přirozené formě. Je vědecky dokázáno, že i pouhá jedna mrkev denně pomůže našemu organismu. Mrkev se doporučuje konzumovat syrová i dušená, kdy neztrácí výživné látky potřebné pro naše tělo.

Děsí Vás představa chroupání syrové mrkve? Nevadí. Připravte si mrkvový drink z čerstvé šťávy nebo smoothie. Již dlouhá léta není tato zelenina určena pouze jako krmivo pro zajíce.

Nezapomeňme, že i obyčejnou mrkví se dá předávkovat. Zdravému člověku však hrozí pouze oranžové zbarvení kůže, kterého je mrkev nositelem.

Pravidlo, kterého se vždy musíme držet je: Všeho s mírou.

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.