Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Tři tipy, díky kterým budete v novém roce šťastnější

Univerzální návod na to, jak být šťastný, samozřejmě neexistuje. Je ale pár tipů, které sice nezajistí doživotní štěstí za všech okolností, náladu vám ale určitě zvednou. Výhoda je, že se nejedná o nic složitého. Do praxe tyhle tři rady můžete zapojit bez větší námahy okamžitě po přečtení tohoto článku.

Tři tipy, díky kterým budete v novém roce šťastnější

Koutky vzhůru

Chcete zvednout náladu? Zkuste nejprve pozvednout koutky svých úst. I když se vám to může zdát jako nesmysl, lidský mozek nedokáže tak úplně rozlišit falešný úsměv od toho pravého. Pokud aktivujete obličejové svaly, které používáte při úsměvu, podráždíte v mozku centra, jež jsou spojena s pozitivními emocemi. 

Zjednodušeně řečeno chemie v mozku zareaguje na práci obličejových svalů a vaše nálada se zlepší, třebaže vám to teď vůbec nezní věrohodně. Zkuste tedy každé ráno začít tak, že se sami na sebe zeširoka usmějete do zrcadla. A pokaždé, když se na vás během dnes začne snášet splín, vytáhněte koutky vzhůru. Stejným směrem se vydá i vaše nálada.

Buďte vděční

Občas si ani neuvědomujeme, co všechno dobrého ve svém životě máme, dokud to neztratíme. Pak už je ovšem pozdě cokoliv měnit. Existuje ale způsob, jak si všechny tyhle hezké věci, které máme tendenci občas přehlížet, připomínat a těšit se z nich.

Slyšeli jste někdy pojem deník vděčnosti? Když si budete pravidelně zapisovat, za co jste byli daný den vděční, naučíte se dle některých psychologů přikládat pozitivním prožitkům větší váhu. Při zpětném pročítání takového deníku si navíc uvědomíte, kolik věcí v životě vás může činit šťastnými. Než večer usnete, zkuste místo mobilního telefonu vytáhnout notýsek a sepsat pár věcí, za které jste v té chvíli vděční. I kdyby to bylo třeba jen to, že máte teplou peřinu, když je venku mráz.

Hýbejte se

Určitě už jste někdy slyšeli, že díky fyzické aktivitě se vyplavují endorfiny, a proto pravidelné sportování přispívá k pocitu štěstí. Nemusíte ale hned začít běhat maraton nebo si pořídit permanentku do posilovny. Stačí, když každý den do svého rozvrhu zařadíte svižnou procházku. Ideální je, pokud si navíc do sluchátek pustíte oblíbenou hudbu a nasadíte ostřejší tempo. Chůze je pro člověka přirozený pohyb, takže při ní můžete vypnout mozek a vychutnávat si jen příjemné pocity.

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.