Zavřít menu +
0
Zpět na přehled

Znáte posilovnu, která se vám vejde do kapsy?

Zátěžové cvičení TRX (Total-Body Rezistance Excercise) pomáhá posílit zejména střed těla a udržet celkovou kondici. Je to dřina, ale zpevněné středové svalstvo je základem pro všechny další fyzické aktivity a sporty. Ovšem musíte cvičit správně.

Znáte posilovnu, která se vám vejde do kapsy?

Pokud s TRX začínáte, určitě si nejprve zajděte na lekci vedenou odborníkem

Pro správný účinek je klíčové provádět cviky tak, jak se to má. Výsledek závisí i na malých detailech, které nejlépe postřehne proškolený trenér. Začnete-li posilovat ve špatné poloze, můžete si ublížit. Nemusíte ani cítit, že zatěžujete nevhodné svaly, a než se nadějete, máte jeden z nich natažený nebo dokonce i natržený.

Když naopak zátěž necítíte vůbec, děláte něco špatně a žádného výsledku se nedočkáte. Důležité je také vydržet a nevzdávat se, protože „je to moc těžké“. TRX totiž posiluje váš vnitřní stabilizační systém postupně.

Až zjistíte, co a jak, můžete si popruhy klidně schovat do kapsy a při běhání v parku si zacvičit sami. Výhoda je, že pomocí TRX si připravíte intervalový trénink a zpevníte vedle již zmiňovaného a velmi důležitého středu těla i další jednotlivé svalové partie. Navíc se s ním všude vejdete.

TRX můžete cvičit i v ponorce
Funkční TRX trénink vynalezl Randy Hetrick. Coby velitel námořních jednotek a později operační velitel Navy SEALs (Námořních, vzdušných a pozemních týmů Námořnictva Spojených států) potřeboval najít způsob, jak udržet sebe i posádku v kondici v omezeném prostoru lodí a ponorek. Nejdřív používal padákové popruhy nebo pásky na jiu-jitsu, s jejichž pomocí se dalo individuálně cvičit i v omezeném prostoru.

Poté, co opustil armádu, dál vyvíjel systém popruhů, které se dají zavěsit doma, v parku, v lese, na chalupě, na pláži, vlastně kdekoliv, kde najdete vhodný závěsný bod schopný udržet váhu vašeho těla. Kolem roku 2006 se popruhy rozšířily do celého světa a dnes tento cvičební systém využívají nejen profesionální sportovci, ale i nadšenci do zdravého životního stylu.

Aktuálně

S aplikací Nextlife máte o Vašem zdraví vždy přehled.

06.02.2020 | Přinášíme nové funkce nejen na webový portál, ale i do aplikace pro systém Android a IOS. Zdravotní rádci, sdílení dat s lékaři, karta pacienta, grafické znázornění vývoje výsledků v čase a mnoho dalšího. Neváhejte a vyzkoušejte.
CELÝ ČLÁNEK

Rozdáváme vouchery na vyšetření

07.01.2019 | Na leden a únor jsme pro vás přichystali vouchery na vyšetření zdarma. Sledujete náš Facebook!
CELÝ ČLÁNEK

Nyní je možné si objednat i jednotlivé metody vyšetření!

10.01.2018 | Chybí vám ve vybraném zdravotním balíčku konkrétní metoda? Nebo byste si rádi zakoupili jen konkrétní metody vyšetření na doporučení vašeho lékaře? To není žádný problém. Kromě objednávání celých balíčků je nyní nově možné objednat si i jednotlivé metody vyšetření. Kde jednotlivé metody naleznete? V horní liště přejdete na "Objednávku zdravotních balíčků" a přepnete se na "Jednotlivá vyšetření". Pak už jen pokračujete v nákupu jak jste zvyklí. Pokud jste u nás ještě nikdy žádné vyšetření nenakupovali a nevíte si rady, můžete se podívat třeba na stručný nebo podrobný návod "Jak na NextLife App".
CELÝ ČLÁNEK
ZOBRAZIT DALŠÍ...

Už máte naši aplikaci?

Mějte své zdraví pod kontrolou přímo ve svém chytrém telefonu.
Aplikace NEXTLIFE je nyní dostupná ZDARMA v App Store i v Google Play.